Igor og Elvis,  Igor Productions

Sex, Drugs and Kalashnikov 2008

”en kebaboperette med alt på”

Regi: Irena Prskalo
Libretto: Yngvar Dundervik
Mezzosopran: Linn Slettum Bjerke
Baryton: Haakon M.A. Smestad
Tenor: Elvis Medic
Musikk: Under Dogs International – U.D.I.
* UDI: Sanjin Orucevic (bass),  Boris Iochev (trommer), Amir Zisko (gitar), Adrian Espina (perkusjoner),  Masha Tønder (Bratsj), Stig Espen Hundsnes (trompet), Mili Orucevic (guitar) og Elvis Medic
Urpremiere: 02.11’08; Dokkhuset, Trondheim

..prostitusjon, narkotika, familiegjenforening, pro-forma ekteskap, død, fordervelse, og ikke minst.. Rock’en Roll, bare at det ikke er Rock’en Roll, men Kalashnikov, en koselig unza-unza rytme som danser til en rask klezmer-skala.

Handlingen i musikalen skjer i realtime på forhørsrommet ved Politistasjonen. Det er den 3.juledag og Kjartan Birkeland a.k.a. Bikkja er funnet drept. To menn av utenlandsk opprinnelse i trettiårene er brakt inn i varetekt på grunnlag av bekjentskap med liket. Drapet etterforskes av den småfrustrerte og underbetalte politibetjenten Solvår I. Dalen.

Anm. Aftenposten

Men, saken som virket så enkel i starten byr underveis på uante komplikasjoner og leder oss til en uspennende ending som fortvilet prøver å svare på dype eksistensielle spørsmål og redde oss fra en uunngåelig identitetskrise.

Last ned program/pres. i PDF her: SDK Brosjyre

*All grafisk design av Boris Iochev / Holidesign

<– Klikk bildet for å lese anmeldelse i Aftenposten!

————————————————————————-

“Igor Dunderovic har produsert og skrevet libretto til Sex, Drugs and Kalashnikov, en “kebabnorsk oprettesatire” med UDI- Under Dogs International, som ble en stor publikums og kritikerfavoritt”. (fra program for Mangfodsårets Erfaringskonferanse 25.05.2009; v/ Kultur- og Kirkedepartementet)

“På sitt beste er dette strålende humor fra et nytt ståsted, fra innvandrere som er lei av maset om at man må snakke norsk og som med ironisk snert synger tilbake et «Åh! Obido, jeg vil være som do». Forestillingens styrke er der den får oss til å le, der stereotypier mot både politi, røvere og samfunnsborgere luftes og testes. Sex, Drugs and Kalashnikov” er et svært likandes og originalt prosjekt” (fra Musikalsk Mafia av Frida H. Gullestad; 02.11.2008, Adresseavisa)

———————————————————————————————————————–

UNDER: Scener fra SDK, trikkestallen 15.03.2009 (kamera/klipp: Dino Prohic)

————————————————————————————————————————

———————————————————————————————————————-

“Den største styrken ved Sex, Drugs And Kalashnikov er nettopp musikken, som seksmannsorkesteret Under Dogs International står for. En gitar/bass/slagverk-trio serverer overraskende behagelige klezmer/ska-låter, med trompet, fiolin og perkusjon som kompletterende tilskudd. Orkesteret er iført orange «death row»-kjeledresser og buret inne bak et solid fengselsgitter. De innsatte musikerne utnytter også ett hvert tidspunkt hvor de ikke spiller til å snakke sammen, lese blader, spille kort og flørte med publikum. Denne herlig tilbakelente gi faen-holdningen preger for øvrig forestillingen i sin helhet….Sex, Drugs And Kalashnikov er en herlig frisk forestilling blottet for selvhøytidelighet, og flere bør få sjansen til å få den med seg i den våte og kalde trønderhøsten.” (fra Kreativ Kebaboprette av Morten Fiskvik, Under Dusken 02.11.2008)