Igor Productions

Ali Babba og Lille Lam

ABL i Lamoparken

Ali og Babba er to fettere som egentlig ikke er fettere, men det er egentlig mest Babba som er fetter. Når Babba reiste rundt skaffet han seg fettere fra overalt: fra Chichillele, fra Hermettergovina, fra CCCP, og fra Finnmark.

Babba har imidlertid gått glipp av en barndom som ullvotter og varm kakao hører til, og når han nå vil være musiker må han må lære seg norske barnesanger fordi, som Ali sier: ”Du få’kke spillejobb for å spille barnesanger fra Uruguay.. eller, jo, men bare når de har sånn.. internasjonal dag”.

Men, hvor lett er det å takle Lille Kattepus for en som er vokst opp bak en låve og som ikke eier mye annet enn en liten gitar, et stort verdenskart, og et lite utviklet ønske om å lære seg den norske rytmen.

————————————————————————————-
“Ali, Babba og Lille Lam” dukket opp i 2009 etter bestilling fra Trondheim kommune. Denne kabareten handler om tre venner som reiser Norge rundt, prøver å lære norske barnesanger og forteller om sitt hjem, Granskaugen Asylmottak. ABL turnerte festivaler, konsertscener, barnehager og asylmottak i Trøndelag.

– UNDER, se film fra Tour de Mordor ’09 (asylmottak-turné i Trøndelag)

(Regi/klipp: TUVA RAVN og IRENA PRSKALO; kamera: SANJIN ORUCEVIC):

Miniplakat fra miniturné

——————————————————————————
ABL ’09 var: John Birger Grytdal(trekkspill), Andreas Asheim(trombone/tuba), Enes Terzic(klovn) og meg

UKA’09 Barnefest

ABL’09 gjennomførte en lokalturné høst’09 med støtte fra Trondheim kommune og Fond for Utøvende Kunstnere, og opptrådte i forskjellige sammenheng på mange scener arrangement: i Sør- og Nord- Trøndelag: Trondheim Folkebibiliotek, Dokkhuset, ISAK, Ringve, Transform – Trondheim World Music Festival, Storåsfestivalen, Musikkens dag og Studentersamfundet (UKA’09 barnefest med Asgeir Borgmoen og ABL) i tillegg til en rekke barnehager og asylmottak.

Marc Casanovas (Ingeniør lyd, NTNU) tok oss i studio og mikset en fantastisk 5-spors plate med våre sanger. (Hør dem på Myspace) Plata ble utgitt under eget label og Yngvar Dundervik gjestet “Norsk på Norsk” på Nrk P1, 08.januar 2010, for å fortelle om konseptet bak.