Igor Productions

Innsamling: historier fra asylmottaket

Asylum (design Enes Terzic)

Eventyr fra Asylmottak er en ever- ongoing prosjekt som skal bestå av en serie humoristiske eller mindre humoristiske fortellinger som omhandler tilværelsen på asylmottaket. Mange er dramatiserte versjoner av virkelige hendelser, og har til formål å avmystifisere begrepet “asylmottak” for folk flest.

Hvis du har en historie fra asylmottaket å fortelle meg, send en mail til meg (yngvar@dundervik.com), eller finn meg på facebook, eller noe.

Alt i alt dreier seg vel om at jeg, og noen av mine fettere, samler inn historier fra dere som har bodd, jobbet, vært på besøk på et asylmottak (fått besøk av en asylmottaker osv.). Noen av historiene vil jeg dokumentere med respekt for originalen og opphavsmann i god gammel Asbjørnsen & Moe -stil, andre vil jeg hensynsløst overdramatisere og bruke i kommersielle sammenheng, muhahahhahaaa :)!

Den samme verden danner underlaget for sangene til “Ali, Babba og Lille Lam”, som originalt er inspirert av design til Enes Terzic som gav det originale utseende til alle karakterene og plasserte dem i “Granskaugen Asylum m/tak”.

OBS: I min vinkling, sjekk at det passer ditt modell, er asylmottak ikke noe trist og nedbrytende, men heller et vandrerhjem med identitetskrise.

“..om livet på asylmottaket. Om den gang da man levde i naturen og i pakt med sosialstønaden, stuet bort på en koselig hytte i skogen sammen med mange andre hyggelige folk fra rundt om i verden.  Om den gang da alt var bekymringsløst og man tjente ikke penger som man måtte bruke senere.

Livet var jo så enkelt den gang. Alt handlet bare om å forlenge oppholdstillatelsen med enda seks måneder. Og vente. Og vente mer. Og vente enda litt mer.” (sitat: meg selv fra en annen artikkel)