Nyheter

Sommmerfelger – (publisert i Utrop)

Jeg har kjent nordmenn lenge nå, og jeg har erfart at de færreste er direkte negative til innvandreren som jobber. Det er faktisk også greit å se annerledes ut. Derimot er nordmenn nærmest paranoide over dagdrivere og snyltere. Den fremste verdiene i norsk kultur er nemlig hardt arbeid, og er den sikreste veien mot anerkjennelse.

11247717_638814762886620_4037938227571574416_n

Dessverre er ofte det å ha en betalt jobb en luksus i seg selv. De svakest stilte har ofte ikke kompetanse og psykisk styrke til å bli tatt opp i en stilling med normale arbeidsvilkår. Ikke overraskende er de svakest stilte ofte innvandrere med flyktningbakgrunn, og noen ganger kommer de ut av det store bildet som snyltere, uheldig nok. Ingen har lyst til å omgi seg med snyltere, mens man selv jobber. Ofte går man rundt i en norsk by og det ser ut som det er mange afrikanere, arabere og øst-europeere i bybildet i forhold til det man skulle anta bør være riktig.

Da glemmer man at disse gjerne bor i leiligheter som er små, grå og trange… og det er bedre å være ute på byen. De tilhører underklassen slik pønkere en gang gjorde. Dessuten har de en kultur med å være på byen heller enn inne i stua eller ute i skogen. Nordmenn derimot har ikke for vane å gå en tur i gågata eller sitte på restaurant. Nordmenn har jobber, de kjører, går tur, ser på TV og spiser niste. Det kan altså se rart ut, ute på byen, men det er en grunn til det.

Nordmenn (i alle farger) er likevel nok mest frustrert over han innvandreren, på lik linje med all dagens ungdom, som ser ut til ikke å ha lyst til å jobbe. Når folk i tillegg får stønad for å holde seg unna arbeidslivet, ja, det er den norske lunta for kort til. Dette har ikke Fetterforeningen en god løsning på.

Vi vil på vår side oppfordre alle tidligere flyktninger til gjøre et ekstra forsøk på å finne seg ærlig arbeide. Nå vet jeg at det å være komiker og musiker, slik noen av oss er, ikke for alle og enhver går under fanen “ærlig arbeide”, men det er mer kred i det enn bare å gå rundt og henge… eller? 🙂

I korte trekk, å stenge grensene er i praksis umulig, og å sette alle i passende stillinger likeså. Der faller etniske minoriteter negativt ut av statistikken. Vi som fungerer i samfunnet må prøve å påvirke Norge i den gode retning så godt vi kan, og hjelpe folk å finne sin hylle. I mellomtida må vi se ting i sammenheng, og ikke gjennom brillene til tabloidpressen.

For å balansere vårt inntrykk av den tidligere flyktning som har bosatt seg i Norge, så er kampanjen ENGANGVARJEGFYLKTNING – NORGE hjertelig velkommen. Den viser oss folk som er nordmenn selv om de er etniske minoriteter, og nordmenn liker nordmenn, så lenge de tar et tak.

Bra jobba!

Sangen ble “Sommerfelger i vinterland”, og vi er i dag “Fetterforeningen med sommerfelger i vinterland”. Takk til Halvdan Sivertsen for originalen. Han er en kjernekar. Vi oppfordrer også alle tidligere flyktninger til å kjøpe en plate av Halvdan Sivertsen og høre på den. Halvdan er nordlending, og den nordnorske kultur er mer afrikansk enn resten av landet er… eller?

mvh

Igor Dunderovic og Fetterforeningen m/ Engangvarjegflyktning – Norge