Nyheter

Hva blir sjakktrekket? – VALG 2021

av Igor Dunderovic

Ifbm. med pågående Chess Tour har vi på feil side av låven fått noen politikere til å vende sin oppmerksomhet mot den stadig viktigere valgkampsaken, nemlig sjakk. Hvilket trekk er riktig, spør vi.

SV AUDUN

Hva er din sjakkrating?
AUDUN: Jeg tror ikke på konkurranse. Jeg har faktisk aldri fullført et parti. Jeg syns at vi skal få lov til å bevege på brikkene, men dette med rating, det er unødvendig. 

Hvilken strategi fortrekker du?
AUDUN: Jeg ønsker å få til en god posisjon og la de fremtidige generasjoner håndtere den. Jeg syns det er viktig at vi tar vare på alle brikkene. Vi kjemper for at alle brikker skal stille på like vilkår. Enhver bonde skal kunne bli en dronning. 

Hva er din favorittåpning?
AUDUN: En sånn som Magnus syns er bra, men ikke en sånn der vi bytter så mange brikker. Jeg syns at vi bør prøve å legge igjen så mange brikker som mulig for fremtiden. Og hvis noen gjør et dårlig bytte, da liker jeg å gi dem den brikken tilbake, slik at vi er like. Og deretter vil jeg gi dem litt av pengene våre.

Hvilket budskap ønsker du å sende til norske sjakkspillere og velgere?
AUDUN: Tilbakestill ratingen på alle før hver eneste kamp.

FRP SYLVI

Hva er din sjakkrating?
SYLVI: Den er i alle fall høyere enn din. Mye høyere enn din. Og hva er din rating?

Hvilken strategi fortrekker du?
SYLVI: Jeg tenker at vi må revurdere konseptene. Hvorfor skal det for eksempel hete ”Sjakk”? Vi er jo i Norge, så det bør hete noe annet, “Konk”, for eksempel. Også tenker jeg at motstanderen godt kan starte uten alle brikkene. Et tårn i handikapp tenker jeg er fint.

Hva er din favorittåpning?
SYLVI: Jeg syns ikke vi skal åpne. Det er helt fint at alle brikkene står på hver sin side. 

Hvilket budskap ønsker du å sende til norske sjakkspillere?
SYLVI: Jeg har de beste trekkene. Mange mener at de har gode trekk, men jeg har de beste!

MDG UNE

Hva er din sjakkrating?
UNE: Jeg er ganske ny i gamet, så den er ikke helt på plass. Min rating er egentlig mye bedre enn det statistikken viser. Jeg kan for så vidt, eksklusivt, innrømme at jeg spiller best på gress.

Hvilken strategi fortrekker du?
UNE: Jeg har alltid vært glad i det hvite, og opptatt av å ta vare på dyrene. Hestene for eksempel. Jeg vil heller ofre et tårn for å beholde hesten min. Dronninga også. Og Kongen. Også at brikkene er resirkulerbare.

Hva er din favorittåpning?
UNE: Det er nok en åpning i veggen. Sånn at vi ser ut i naturen. 

Hvilket budskap ønsker du å sende til norske sjakkspillere?
UNE: La oss brette ute i parken.