Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/d/dunderovic/www/igor/wp-content/themes/fruitful/functions.php on line 577

Deprecated: ltrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/3/d/dunderovic/www/igor/wp-includes/formatting.php on line 4379
20 Feb

Bistro ti Panonsko pjesniče…

Preminuo je juče Đorđe Balašević… pjesnik po zanimanju.

Često sam pomislio zadnjih godina da ljudi prelako fejsbuk preplave vjestima kako je umro taj i taj selebriti, i nešto se ibrete, kao žao im, ama ko je tebi Dejvid Bovi, ali eto… sve se okrene, kao ringišpil.

Umro je juče Panonski Mornar. Sa njim je umro i zadnji komad Jugoslavije, i sa njim je umrla još jedna horda naših blijedih identiteta, a probudila se serija suzdržanih emocija vezanih za neke od naših života koji su namjerno zatrpani, jer su ih tužne i nesretne devesete osudile na suze. Neki su od tih života toliko bili tužni, i ne želimo da ih se sjećamo, da ih ponovo ne preživimo, a neki su opet toliko bili lijepi da ne želimo da ih se sjetimo jer ne možemo ponovo da ih proživimo, a tu su, a tu su, negdje ispod devedesetih, pa isplutaju malo kad ih valovi dunava, ili talasi vjesti o tome da vrijeme ide, i da panta rei, uznemire iz mulja, kao 19og februara 2021.

Održao sam u karijeri hiljadu koncerata, a samo jednom tribute-koncert nekom kantautoru, a to je bilo Balaševiću, davne deveset i neke, sa Šindikom, Elvisom i Damirom. I ostalih 900 mojih koncerata su nadahnuti tim jednim, i nije ni tajna da je na polovini mojih pjesama karte svirao upravo Boža zvani Pub, ambasador dobre volje, i borac protiv idiotizma.

Eto, putuj Đole, i nemoj više čekati na nas!