Den originale Fetterforeningen

FETTERE med IGOR 2Fetterforeningen er en frivillig org. som jobber med å bedre kulturmisforståelser ved bruk av avanserte balkanrytmer og humor.

Igor Dunderovic – storyteller
Elvis Medic – gitar, kapellmester, vokal
Mili Orucevic – gitar, vokal
Sanjin Orucevic – Elbass, grimaser
Daniel Lazar – fiolin (Kurayber)
Almir Meskovic – trekkspill (Kurayber)
* mer om “The Kuraybers”

Fettere spiller teatralsk, lystig, akustisk folkemusikk. Det er ikke uvanlig at vi blir presentert som “Familiekonsert”. Vi stiller til konsert fra 3 til 10 mann, med trommer når det skal svinge og vikarierer for hverandre hvis noen får diaré. En kan komponere sin egen konsertopplevelse og personlig meny av instrumentalister, da vi gjerne tar med gjester på scenen. Ønsker kunden bakoversveis, så anbefales full pakke.

Se gjerne noen video klipp:

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”dokumentar om Fetterne på NRK”] *Om Kafana Hollywood i Mostar.[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Fettere i NRK P2 studio” last=”true”] *Håvar Hedde – Film og redigering: Dino Prohic! [/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”NrkP2 Kulturnytt anmelder fettere”] *NrkP2 anmelder Igor og fettere.[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Fettere i NRK P2 studio” last=”true”] *Håvar Hedde – Film og redigering: Dino Prohic! [/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

HISTORIEN OM ALI BABA OG LILLE LAM…  nam, nam… fra Vietnam…

IChart 01.01.2014
IChart 01.01.2014

Fettere slapp plata i november 2013. Sangen “Gikk meg over sjø og land” ble bestillingsvare hos NrkP2 i Juletider, og ukjente folk sendte oss smileys fra nært og fjernt. Markedet bet på kroken, og per 1. januar 2014 var “Ali baba og lille lam” listet på toppen av iTunes i vår kategori. Siden har alt godt som smør på skinner. Etter livekonsert på Nrk P2 fra Nrk studio på Marienlyst, ble vi invitert til Nrk Telemarksscenen og God Morgen Norge på TV2.

Samme året besøkte Fetterne gøye scener, blant disse: John Dee og Cafeteatret i Oslo, Ælvespeilet i Porsgrunn, Munkehaugen i Arendal, Dokkhuset i Trondheim, UNION SCENE i Drammen, bryllup og bursdager.

HVA GJORDE FETTERNE FØR FETTERNE?

For Mangfoldsåret 2008 skrev Igor musikalen “Sex, Drugs and Kalashnikov” i samarbeid med orkestret UDI. Musikalen fikk god mottagelse og kritikker. UDI ble i 2008 kåret til årets debutartist v/ NrkP2, og i 2010 kom albumet “Avslag” av “UDI”. Siden da har UDI rocka på fester og festivaler mens Igor har drevet med barneteater. Fetterne er da den UDI-kjernen med tilslag av solister fra Musikkhøgskolen i Oslo.

HVA TENKER FETTERE Å GJØRE NESTE?
På “Ali Baba…” hadde vi bare byråkratifritt innhold (trad. og eget). Men, egentlig ville det vært kult å ta en “Hovedøen” og covre nyere klassikere. Kult hvis plata kunne hete “Vi snakker norsk”, og hvis følgende sanger var der: 90metersbakken (Nesbø), I en sofa fra IKEA (Paus), God Morgen Norge (K&L), Katt og kaniner (Mcartney), Må’kke komme her (Sunde), En natt forbi (Eggum), Innvandrervisa (Stian Karlsen), Asylhotell Ritz (Gatas Parlament), 4 pils og en pizza (Aleksandersen), Naken Greve (Tramteatret), Resistansen (Kaisers), Sommerfugler (Sivertsen), Brev från kolonien (Wreesvijk), ja.. og flere.. selv om det allerede er for mange.

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Fettere på NRK Telemarksscenen”] *Under, sitater ved våre kritikere,  tilfeldige folk der ute…

“Herlig spredning av musikkglede”, Gunnhild Haugland Torgersen

“Made my day!!! Dro på jobb i kjempehumør etter dette”, Kristine Juliussen

“Lenge siden dere har hatt så festlig innslag!”, Rosanna Padoin

“Veldig bra”, Turid Reppe Nielsen

“Festlig innslag”, Sigrun Juvstad

“Bare heilt fantastisk”, Ole Svendsen

“Faaaaantastisk gruppe, musikk og glede”, Siv Khatrin Eidhammer

“Knallbra! Ble i skikkelig godt humør her på morraquisten!“, Barbro Rabarbra Nilsen
[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Fettere på God Morgen Norge TV2″ last=”true”] *I forbindelse med God Morgen Norge la Tv2 ut bilde av oss på web, og der høstet vi mange kritikker. Et utvalg her:

“For en herlig gjeng! Dette ble en glad start på dagen!”, Dagny Larsen

“Måtte jo bare smile av denne”, Elisabeth Strøm

“Blir jo bare glad av sånn musikk”, Cathrine Helen Riise

“Fint med norsk tekst!”, Frøydis Kjønhaug

“Noe å bli gald i på morgenkvisten! Jeg stod som fjetret, kunne ikke la være å se og høre!”, Rosanna Padoin

“Jeg kom i skikkelig godt humør av de gutta der”, Kirsten Krosby Johansen

“Utrolig bra og morsomt. Gikk rett inn på Spotify for å høre”, Gina Nordland

[/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

IGOR OG FETTERFORENINGEN – SHORT:

Igor Dunderovic og Fetterforeningen tolker norske folkeviser og barnesanger om til festlige Balkanpregede arrangementer. De forteller morsomme historier om norske distrikter og om sine opplevelser fra Norge Rundt. På lista står: fetter Håvar Hedde, fetter Bendik og kusine Årolilja, Lille Fetter Edderkopp, og VISAkråka, sangen om kråka som brukte opp VISA-kortet.

Igor selv er humorist og har gitt ut flere barneplater. Hans siste utgivelse, sammen med Aslak Borgersrud, ble nominert til spellemannsprisen 2014, som årets beste barneplate. Igor ytrer seg ofte i innvandringsdebatten, da gjerne med en humoristisk vri. Sammen med fetter Elvis har de nådd semifinalen i Norske Talenter 2011, og har siden vært å se som fast innslag i Ettermiddagen på TV2.

Hans fettere er profesjonelle musikere, alle fra Balkanland, og bare noenlunde i slekt. Almir Meskovic og Daniel Lazar er begge utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har samarbeidet med mange etablerte artister. Sammen har de gitt ut plate Gypsy Mozart der de tolker klassisk musikk på sigøynervis. Sammen med Boris Iochev (kveldens trommis) spiller de i Kuraybers. Mili og Sanjin Orucevic er den naturlige kompduoen, og er fettere med hverandre. De har nylig gitt ut plate med Poemus Balkanicus.

TEKNISK RIDER:

last ned HER: RIDER – IGOR MED FETTERE

FOTO (til nedlasting og bruk):
[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”1″]_DSC2743-Modifier
*[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”2″]VIP (1)*[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”3″ last=”true”]natur (1)*[/fruitful_ibox]
[/fruitful_ibox_row]

KONTAKT?
Finn detaljer under “kontakt”.