Igor og Fe3ne – DKS

OM FORESTILLINGEN:
“Igor og Fetterne” (Igor, Elvis, Almir og Daniel) er kjent for å endevende norske nasjonalskatter og synge om etnisk minoritetskap på en humoristisk måte.

Foto Elisa Bates

Med bøtter av egenerfaringer i ryggsekken formidler de kunnskap om reker, lutefisk, nisser på tunet, pollen, og dyp snø. Skjeve rytmer, godt humør, og morsomme historier om; Ali Baba, Baba Lille Lam, Lille fetter Eddy Yerkov, Mikha Ilrev, Shimshiri Omshimshiri, og flere fettere som alle snakker enda dorlig mer nårsk enn fetterne selv.

“De 4 fe3ene” er alle profesjonelle musikere og gode venner. Almir og Daniel, med trekkspill og fele, er begge utdannet v/ NMH og har både klassisk og folkemusikk i fingrene. Onkel Elvis er gitarist, vokalist og bachelor i lyddesign fra NISS. Igor Dunder er komiker, visesanger, produsent og sivilingeniør fra NTNU. De bor i Oslo, Fredrikstad og Skien.

Gled deg til en halvtime med skjeve rytmer, glitrende spill, store smil og balkansk galskap.

BESETNING:
Igor Dunderovic – vokal, gitar, fortelling
Elvis Medic – vokal, gitar, kapellmester
Almir Meskovic – trekkspill
Daniel Lazar – fiolin

——————————————————————————————————————-

OM PRODUKSJONEN:
“Igor og Fetterne” med “Igor, Elvis, Almir og Daniel” er produsert for DKS i samarbeid med DKS Vestfold og Telemark FK for målgruppen 1-7 klasse, (m/ prod. Linda G, Helseth). Fetterne har i 2019 og 2020 gjennomført flere turneer. Se gjerne videopptak av produksjonen under.

FILM AV PRODUKSJONEN “IGOR OG FE3NE:
Liveopptak av konserten v/ Haukerød skole, nov. 2020;
*kun tilgjengelig ved denne linken:
https://youtu.be/fgodOsGdMIc

TILBAKEMELDINGER MARKED FOR MUSIKK 2020
“Igor & Fe3ne” var på Marked for Musikk 2020 og fikk vite at vi var blant produksjonene med høyest score fra deltagerne. Noen kommentarer:

– Utrolig morsom. Fengende og engasjerte publikum veldig godt. Lærerikt team om asylmottak og flykninger på en morsom måte. Dette var veldig bra!

– Et møte med en annen kultur, men vi ble i tillegg kjent med utøverne og det var nedpå og nært. Min favoritt hele festivalen!

– Meget morsom. Viser at et høyt kunstnerisk innhold, solid pedagogisk formidling og artig underholdning kan forenes når de riktige folket er samlet.

– Her får vi levert både god musikk og veldig god formidling og kontakt med publikum. Relevant for både små og store. Samfunnskritikk og satire er mangelvare til barn/unge.

– Innertier! Nydelig kombinasjon av fantastisk musikk, topp formidling og en fin sidekick.

ANMELDELSE FRA UNGESTEMMER.NO:
https://www.ungestemmer.no/2020/10/igor-og-fetterne/

TILBAKEMELDINGER FRA SKOLER: 
Her er et lite utsnitt av tilbakemeldinger fra skolene:

ANDRE LENKER:
https://www.markedformusikk.no/events/igor-og-fetterne/ https://www.denkulturelleskolesekken.no/vestfoldogtelemark/utforsk-produksjoner-i-dks/?produksjon=1355

——————————————————————————————————————-

TEKNISK RIDER DKS:
Til DKS turneer foretrekker vi at Fetterne stiller med eget lydteknisk anlegg anskaffet til formålet! Fullt PA anlegg med alle kabler og monitoring leies i så fall fra Elvis Medic til 1500kr per dag (for 2022). Elvis, som også er artist i bandet, er spillende lydtekniker og tar ansvar for frakt og vedlikehold av utstyret. (Dette er utarbeidet ifbm. DKS produksjoner. Merk at leieprisen for enkeltoppdrag vil være høyere)

TEKNISK RIDER for alle andre formål:
– PA anlegg m/ miksebord tilpasset rom + alle kabler
– til Igor: syngemic på galgen + inngang til gitarjack
– til Elvis: syngemic på galgen + inngang til gitarjack
– til Almir: 2 xlr innganger til egne mikrofoner + stol
– til Daniel: 1 xlr inngang til egen mikrofon + barstol
– lydmann som kjenner utstyret.

STOR BESETNING:
Igor og Fetterforeningen finnes i flere størrelser med og har siden 2008 underholdt på: Oslo World, Festspillene i Bergen, Transform i Trondheim, Telemarksscenen, God Morgen Norge, Nrk Jungeltelegrafen, samt diverse balkanfester, seminarer og kulturhus. Dokumentarfilm om og med Fetterforeningen “Fetterne fra Norge” har vært vist på NRK 6 ganger i perioden 2018-2020 (kan sees nå på youtube).

BILDER:
*klikk på bildet for nedlastbar full oppløsning (foto: Elisa Bates)

Foto Elisa Bates

Foto Elisa Bates
Kan brukes ti plakat 🙂