Kardemomme by

“Folk og Røvere i Kardemomme by – lydbok på bosnisk/ serbisk/ kroatisk”
Prosjektstatus 2018

Om Igor:
Igor er norsk visesanger/ dramatiker, medlem av Dramatikerforbundet, TONO, Gramo, Norsk PEN, Norsk Viseforum, Røde Kors, LO, og er utdannet siv-ing fra NTNU. I 2015 ble Igor med Aslak spellemannsnominert for årets barneplate ”Aslak og Igor på feil side av låven”.

Igor har også gitt ut plate ”Ali Baba og Baba Lillelam” med bandet Fetterforening samt ei plate på bosnisk ”Kafana Hollywood” med samme band. Det ligger en dokumentarfilm på NRK-nett om det siste prosjektet under linken: https://tv.nrk.no/program/koid24003916/fetterne-fra-norge

Om produksjon av ”Kardemomme by”:
I 2015 ville jeg oversette “Folk og røvere..”, Norges største barneverk til mitt morsmål. Jeg begynte med to sanger, lo godt, og sendte prosjektbeskrivelse til familien Egner.

Selv om det er en kjent sak i teaterbransjen at familien Egner er påpasselig med å gi tillatelser, fikk jeg , mot all formodning, grønt lys til prosjektet fra Bjørn Egner, sønn av Torbjørnm og mer, jeg fikk et opptak av teatermusikken spilt inn ved Nationalteatrets Orkester i 2004. Samtidig fikk jeg tilgang til produksjonlokaler ved Brano Likic, (BLAP studios) en av Bosnias mest anerkjente musikkprodusenter med over 500 album på CVen fra 80-årene i Sarajevo, nå bosatt i Munchen, Tyskland.

Prosjektet mottok ingen støtte fra norske offentlige kulturfond, da dette ikke er bok, musikk, nylaga, ikke i Norge, osv. Likevel, med disse vakre forutsetninger investerte jeg 80 000kr av egen kapital, samt 200+ timer til oversetting/ lesing/ admin, og reiste til Munchen.

Albumet er siden den gang gjennomført og klart til utgivelse. Alt er i samarbeid med Norsk Musikkforlag som representerer Egner, som beskytter verkene gjennom TONO. Det er også filmet materiale til en dokumentarfilm, i Kristisand Dyrehage, sammen med Bekim Sejranovic, kjent norsk-bosnisk fofatter, om Kardemomme by ifbm prosjektet. Ellers er albumet blitt gitt til familier for høring og fått utelukkende positiv tilbakemelding. En åpen link med alle tracks på utgivelsen er å finne her:
https://drive.google.com/drive/folders/0B6wxITb_NECwX0lGN0RVcTEzWDQ
* Dere kan også få plata fysisk naturlgivis.

Her, en snutt fra Kristiansand:

Distribusjon, utgivelse og kostnader:
Jeg har stående avtale med Phonofile om digital distribusjon, til iTunes, Spotify og alle standardkanaler online. Alt er klart her, det er bare å trykke på en knapp.

Derimot er bruk av CD-plater på Balkan fortsatt godt utbredt. Å trykke en CD koster ca. 2kr, og jeg søker herved etter en eller flere partnere fra Norge som så glad i historien om Kardemommeby at hen er villig til å matche min egen investering, betale trykking og glede 50 000 barn et sted der ute, i all hovedsak som gaver ifbm med andre produkter.

Igor

Leave a Reply