Udruzenje Rodjaka

NEWS:
Prvog februara pocinje snimanje nove ploce u MC Pavarotti studiju u Mostaru.
Gosti ploce: Mustafa Santic, Orhan Maslo, Attila Askoj.
——————————————————————————————————————————————————————

IgorDunderovicCover

Igor, Mili, Elvis, Almir, Daniel, Saso

Igor & Udruzenje Rodjaka sviraju akusticni, teatralni World Music:

Igor Dunđerović – Dramaturg
Elvis Medić – Gitara, vokal
Mili Oručević – Gitara, vokal
Sanjin Oručević – Bas
Daniel Lazar – Violina
Almir Mešković – Harmonika

MEDO – PROJEKAT: ZAŠTO MEDO SVIRA NA KLAVIRU?
* Scopelliti Studio, Skien, Norveska

MEDO PRESS RELEASE – PDF!

PAVAROTTI PROJEKAT: KAFANA HOLIVUD
* Muzicki Centar Pavarotti, Mostar, BiH

LINK ZA PREZENTACIJU: KLIK OVDJE!!

Nađite nas na kanalima:

iTunes, Spotify, Youtube, facebook

———————————————————————————————————————————————————————————————


NERMINA

*YAMAHAAA!

MEDO

*ZBOG NJE!

KURIKULUM:

Slobodna Bosna

Slobodna Bosna 2009

Igor Dunđerovic (rođen u Sarajevu 1979) je pjesnik i reditelj predstava za djecu i mlade u Norveškoj. Njegova zadnja ploča je nominovana za najbolje izdanje za djecu godine (Norwegian Music Awards) 2014 u Norveškoj. Elvis Medić (Ključ, 1979) je rok-tenor, te producent sa Instituta NISS (Nordic Institute for Scene and Studio). Takođe je pobjednik pjevačkog takmičenja “Zvijezda u mom oku” na Balkanmedia TV u Skandinaviji. Igor & Elvis su 2011-te nastupali u finalu takmičenja “Norway’s got talent” kao komični duet.

Sanjin i Mili Oručević (bas i gitara), rođaci iz Mostara su zajedno sa Igorom i Elvisom osvojili priznanje kao najbolji novi Norveški World Music band 2008-e godine. Takođe su sudjelovali na izdanjima sa ensemblom Poemus Balkanikus, te u teatralnoj produkciji predstave Sex Drugs & Kalashinkov, satira o imigrantima iz 2009-te.

Almir Meškovic (harmonika, Tuzla) i Daniel Lazar (violina, Beograd) su vrhunski solisti sa titulama Akademije u Oslu. (Takođe sa titulama iz Sarajeva i Beograda. Oba su veoma cijenjeni u muzičkim krugovima u Norveškoj.)

Pjesme u Mp3 formatu se mogu BESPLATNO spustiti ovdje:

MEDO

NERMINA

KUKA


KUKA

*SAMA SI KRIVA!

GYPSY MOZART

*Almir & Daniel

Rođaci i repa (Priča za djecu):

“Udruzenje Rodjaka” je mala momačka družina iz Osla. Rođak br. 1, Igor, pjesnik za djecu, prvi je počeo da prodaje sarajevske fore po Norveškoj, i čim ga ga je pošlo, odma’ je gled’o da proširi butik. Zovnu rođaka. Elvis, rođak iz Ključa, glumac je i progresivni roker, i tačnije rečeno je mame Igorove rođak, pa mu u stvari dođe dajdža, ali nema veze.

Pozvaše oni tako rođake Oručević iz Mostara i počeše svi zajedno da kuju konja po mjesecu. Ali, “Fali nešto,” reče Igor i doda: “Fali nam harmonika da sviramo kantri”. Pojavi se utom na talentijadi kraljevine vrhunski dugmetar, sa akademije iz Osla, a uz to i Tuzlak. Almir pomete ispred sebe sve sto puže, i povede još sa sobom rođaka iz Beograda, Daniela, a ovaj mazi violinu, i suha krpa bi proplakala. Ama, vrh vrhova!

I tako, Daniel za Almira, Almir za Sasu, Saso za Milog, Mili za Elvisa, Elvis za Igora, i iščupaše repu!

*A ovi ispod klipovi su na norveškom, te ih preporučujemo tek specijalno zainteresovanima:


Fettere på NRK Telemarksscenen

*NRK Telemarkscenen

Fettere på God Morgen Norge TV2

* God Morgen Norge Tv2

Zasto:

Dobro nas je išlo na norveškom, nije da nije. Ali, jedna nas dan upita jedan pametni: “A što ne idete internacionalno, pa pravo ste dobri.” Pametni je mislio da pjevamo na engleskom, ali pjesma nas odvuče. “Au, pogriješili ste, opasno je dole kod nas”, pametovao je kasnije pametni, ali mi smo već bili ugazili. “Ma nemoj biti negativan pametni, možda i prođe”, odgovorismo, “A ako ne prođe, onda smo defakto umjetnici”, znaš onu: “Dođe toga jutra Ibro u mahalu sam…”, e to smo mi. A nismo mi sami od sebe poletjeli, raja je tražila: “Haj’te nešto naše!”, a i mama je naručivala: “Hajde sine onu što ja volim”. I tako, pa makar i naopako, da odsviramo ove pjesme što nam leže na bubregu, za raju, i za naše mame, ne damo ih nikome!

Udruženje: Igor, Elvis, Mili, Saso, Almir i Daniel


Igor & Elvis

*Ettermiddagen TV2

Håvar Hedde

* NRK p2

1

_DSC2743-Modifier
*foto Zlatko Hodzic

2

VIP (1)*foto Edvard Bjerk 5MB

3

natur (1)*foto Mili Orucevic

 

——————————————————————-
Ismar foto riksscenen red

KONTAKT:
SANJIN ORUCEVIC – tlf: +47 40460940!
IGOR DUNDEROVIC – tlf: +47 92242585

————————————————————————————

IGOR DUNDEROVIC I UDRUZENJE RODJAKA snimaju plocu u MOSTARU * Studio Pavaroti! *Saradnici: Radio GbG, Ambasada BiH u Oslu, Nova Nada, Preporod, BiH Grenland, Udruzenje Gradjana.