media

Aktuell fetterprofil: 2/3 Harakiri

Carsten og Erik

I går fikk jeg meg en konsertopplevelse av de sjeldne. Du vet en av de som gjør at du føler deg varm i sjelen av lyden alene, og at du akkurat er der du bør være på planeten i det gitte øyeblikk.

I bakgården på Familien spilte Carsten og Erik coverlåter fra overalt. ..i en Cabaret-setting som jeg alltid leter etter og sjelden finner. Altså, jeg har hørt en del rart, og omsider utviklet sansen for koselige viser på forskjellige språk, helst med en anelse dramatisk effekt. Så, to karer som utstråler innlevelse og naturlighet til verdens vakreste jazzy viser på spansk, fransk, svensk og Gud vet hva.. og som gjerne spiller for hatten, traff i går min smak midt i baken og får fra meg seks terningkast, tusen takk og hundre kroner for dette fantastiske showet.

Overraskende nok, rett etter siste låta overhørte jeg en fyr gå bort til Karsten og si: “Det er ikke akkurat sånn musikk som jeg hører vanligvis på, men det var koselig.. veldig fint..”

Vel, kanskje ikke han, med det er sånn musikk som JEG hører på, og om han så uerfarent fant det å være “koselig.. og fint”, så fant jeg det å være “FAN-TAS-TISK-GE-NI-ALT”, men akk… smaken er som baken, og baken er fin. Jeg er uansett glad for å ha funnet nytt favorittband, men må kanskje innse at de rett og slett er altfor ekte og har for mye sjel til å eksistere i den kyniske og utspekulerte bransjen? Vel, som en burger etter fylla, som en røyk etter sexen, så er 2/3 Harakiri heller ikke lett å fange på Youtube, men nytes live..

Dermed faller 2/3 Harakiri konserten på Familien i den lille gruppen over mine toppkonsertopplevelser ever. Jeg lister de øvrige her:
Gli Scappoli :: Storsalen på Samfundet UKA ’97
Joao Gilberto :: Teatro Piccolo, Milano ’01
– Bossa Nogga Band:: Edgar på Samfundet,’04
Boban Markovic :: Cosmopolite, Oslo ’07

————————————————————————————