diverse 2

Igor & Vlad på Barnas Verdensdager

Igor & Grev Vlad

Igor og Vlad (Grev Vlad fon Puhallo) er to følgesvenner som spiller musikk for småpenger for å administrere deres leting etter Grev Vlads glemte land. Den noble aristokraten, og pianisten, Grev Vlad fon Puhallo, ble frastjålet sitt grevskap mens han var en tur i syden ved slutten av forrige århundre, og i all frustrasjon gikk helt på jordet der han ble truffet av et lyn midt i panna. Etter denne hendelsen fikk han hukommelsestap og glemte alle språk han kunne unntatt norsk, dog kraftig gebrokkent, og presis posisjon på hvor grevskappet akkuratt ligger. Kort etter møtte han Igor som aksepterte sin rolle som hovmester mot å få sitt eget rom i borgen til Vlad, når de finner den.

Det lille Vlad husker etter hjernerystelsen er at hans aristokratiske slekt kommer fra den lille Balkanstaten Mukraina på grensen mellom Herzegovina og Moldavia, og at de var vampyrer, og at de hater lys, og lyd, og foretrekker tåke. Derfor flyttet Vlads far, Grev Ling Fon Puhallo, til Norge for mange år siden. Selv synes Vlad det er litt kaldt, men er tro til familietradisjonene og ber gjerne om å få servert familiens tradisjonelle retter som “en nyrestein på seng av Ekorninvoller” og “liten oksetestikkel i kokende Kakkerlakkstuing”, men han spiser dem aldri opp.

Forresten, Igor og Greven kjører Norge rundt med en liten Elg-bil som de fyller med strøm når Greven styrer lynet i akkululatoren på bilen og lader batteriene. Det er ikke alltid det funker, så de fyller på litt bensin i tillegg, men bare for å få strømmen til å komme seg rundt om i kretsene til bilen.

“Igor er Vlad” er en serie med fortellinger som det hører bilde og musikk til:
“Igor & Greven Vlad møter Trollmora fra Trollmyra”
“Igor & Greven Vlad slåss mot Bygdedyret”
“Igor & Greven Vlad går amok i Vindmølleparken”
“Igor & Greven Vlad kjører på en elg og kræsjer El-bilen. Elgen har det bra”
“Igor & Greven Vlad provoserer et par vikinger på kro”
“Igor & Greven Vlad på bar bakke med rompa bar”
“Igor & Greven Vlad samtaler med Jesus Kristus”
“Igor & Greven Vlad redder ei dame i nød”
“Igor & Greven Vlad fikser solspeilet i Rjukan”
“Igor & Greven Vlad får skyss med Julenissen”

Igor og Greven Vlad stod første gang sammen på scenen v/ Barnas Verdensdager i Skien (v/ Skien kommune og Rikskonsertene), og forestillingen ble en stor suksess i liten format.

Takket være et par mennesker med autoritet som har uttrykt sin tilfredstillese, har nå Igor & Vlad tatt et skritt videre i utviklingen av karrakterene og takker bukkende til de involverte ved Barnas Verdensdager, Skien kommune, Telemarks fylkeskommune og Rikskonsertene, som før og etter har gitt gnisten til å få Elg-bilen i gang. (Herunder: Frid Berge, Guro Honningdal, Matias Hilmar Iversen, Frøydis Aslesen, og vår kontakt i Brussel; Rønnaug Flatin)