Nyheter

Mostar & rock’n roll

..med rock’n roll mot nasjonalisme?

logoBosnia 20+ år siden krigen er fortsatt preget av etniske skiller. Befolkningen kan i dag kan stemme demokratisk på et av 3 dominerende motstridende nasjonalistiske partier som ikke gjør annet enn å kjefte på hverandre. Akkurat som de norske for så vidt, bare teitere.

Et prosjekt som suksessfullt har motarbeidet nasjonalismen heter ROCK’N ROLL! I 2012 i Mostar, også kjent som den mest etnisk delte byen på Balkan, åpnet “MOSTAR ROCK SCHOOL” som siden har SUKSESSFULLT DRITI I ETNISK BAKGRUNN OG HELLER DREVET MUSIKK.

I 2012 åpnet skolen founded by the Royal Norwegian Embassy. Det noe selvfølgelig og romantisk med at Rock’en blir sponset fra Norge, som fremmer toleranse på tvers av sjanger, og bistår ungdom og musikk. I 2016 har likevel den Norske ambassaden i Sarajevo trukket tilbake midlene grunnet kostnader rundt flyktningekrisen i Syria (slik har IS ødelagt for Rock’en roll i Mostar) og svak kronekurs. Mostar Rock School holder nå på å stenge dørene, hvis ikke de får samlet 50 000 Euro før utgangen av året.

Så, om du kan bidra med egne lapper, men heller om du kjenner en rockeglad riking, institusjon, en rockfestival som kan bidra noen noen hundretusenlapper, så finner du info under linken her:
www.mostarrockschool.org/doniraj_eng.html

Og se filmen her:

..på vegne av Rock’en roll,
takk til “Royal Norwegian Embassy in Sarajevo”.
Lykke til med insamlingen “Mostar Rock School”